Специальность
Жемістер мен көкөністерді сақтау және өңдеу
Цель специальности

Көкөністер мен жемістер адамның тамақтануында маңызды рөл атқарады. Көкөністердің тағамдық құндылығы олардың құрамында қанттар, органикалық қышқылдар, хош иісті және минералды заттардың болуымен байланысты.Көкөністер адам ағзасына маңызды әсер етеді. Жемістер — витаминді концентраттар және жеңіл сіңімді көмірсулардың қайнар көзі. Оқыту процесінде студенттерге мыналар үйретіледі:

  • жемістер мен көкөністерді консервілеудің негізгі әдістері;
  • көкөністер мен жемістер мен жидектерден консервілер өндіру технологиясының ерекшеліктері;
  • шикізатқа қойылатын талаптар, оларды өңдеуге дайындау;
  • көкөністер мен жемістер мен жидектерден консервілер өндіру технологиясының ерекшеліктеріне.
Детали
Язык
Казахский, Русский
Профильный предмет
Химия, Химия
Уровень образования
Специальности колледжа

Привет!

В конце этого квеста мы подберем
Вам специальность и учебное место!

Перейти к квесту
Буду поступать
Заполните необходимые данные, чтобы завершить действие